Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Internetes kommunikáció fogalmai képes leírás - Internet.tlap.hu
részletek »

Internetes kommunikáció fogalmai - Internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: internet.tlap.hu » Internetes kommunikáció fogalmai
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kommunikáció formái az internet világában

A kommunikáció formái az internet világában

Az internetes kommunikáció sokban különbözik az addig ismert kommunikációs eszközöktől. A számítógép lehetővé teszi, hogy úgy használjuk, mint a rádiót, tévét, újságot, zene lejátszót, telefont és néhány másodperc alatt nagy információtömegű levelet is küldhetünk. Az internet által megvalósult a szövegek egyidejű és élő továbbítása, amit össze lehet kapcsolni képpel és hangokkal is. Az új médiumon időbeli és térbeli határok nélkül vannak jelen a legkülönfélébb tartalmak. Maga a szöveg átalakul az internetes közegben és új kommunikációs műfajok jelennek meg. Nincs meghatározott stílus, amit követni kellene az internetes kommunikáció során, hanem inkább ahhoz idomul a stílus, amilyen az adott weboldal rendeltetése, célközönsége. A világhálón mindenki élhet a szólás szabadságával, hiszen bárki leírhatja véleményét, akár névvel, akár anonim módon. De van egy érdekes kettősség ebben, mert az internetes cselekvések rögzítődnek és nyomon követhetőek.

Az elektronikus kommunikáció és információfeldolgozás korszaka

Az elektronikus kommunikáció és információfeldolgozás korszaka

A tudatosan megtervezett kommunikáció napi gyakorlata az élet minden szintjét átjárja. Technológiai fejlődés publikációk számának növekedése , formai átalakulása napjainkban teljesedik ki. Az információtechnológia fejlődése és beépülése a korábbi fejlődési ciklusokhoz képest példa nélküli sebességgel történik.

Az Internet, mint új kommunikációs csatorna

Az Internet, mint új kommunikációs csatorna

Több, mint 10 évvel ezelőtt a személyi számítógép - új játszóeszközként - rohamos hódításba kezdett a legkülönbözőbb korcsoportok körében és ültetett egyre több embert a képernyők elé. Sokan váltak a gépek megszállottjaivá, töltöttek órákat vagy akár napokat egy-egy játékkal vagy készítettek programokat kisebb-nagyobb feladatok megoldására. Többek között ennek a jelenségnek köszönhető a nemzetközi szinten is sikeres hazai programozó generáció megszületése. A 90-es évek közepére a számítógép, a napjainkban is tartó, fokozott ütemű technológiai fejlesztésnek köszönhetően, ha a háztartásoknak nem is, de a legtöbb munkahelyi irodának elengedhetetlen eszközévé vált. Bár még mindig sokan ódzkodnak a számítástechnikában jártasak elvont világától, egyre több ember kerül kapcsolatba a személyi számítógépekkel főként munkája során. A játékok továbbra is népszerűek, de megjelent egy új dolog, ami ismét képes odaszegezni az embereket a képernyők elé, sokszor még olyanokat is, akik korábban hallani sem akartak róla. Ez az új dolog az Internet, ami egész egyszerűen fogalmazva összeköti a korábban külön-külön működő számítógépeket, és lehetővé teszi közöttük az információk továbbítását...

Internet magazin hírek
Az idei év végére minden háztartásban elérhető lesz a szupergyors internet
Az idei év végére minden háztartásban... Az idei év végére minden magyar háztartásban elérhető lesz a szupergyors, legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbps) adatátviteli sebességű internetszolgáltatás - mondta az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár Tégláson, ahol a Szupergyors internet program keretében átadták a településen kiépített csatlakozási végpontokat. Kara Ákos...
Internet a világűrből
Internet a világűrből Szakértők várakozása szerint 2018 az áttörés éve lehet mindazon cégek...
Szolgáltatók: a januári számlákban már megjelenik az internet áfájának csökkentése
Szolgáltatók: a januári számlákban... Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az...
Az internetes kommunikáció története és elmélete

Az internetes kommunikáció története és elmélete

Az internetes kommunikáció történetének elbeszélésére sokféle lehetőség kínálkozik. Egyaránt érvényes megközelítés lehet a technikatörténetre összpontosító beszéd, vagy a különböző kommunikációelméleti iskolák felfogásainak alapján történő elemzés. Nem kevésbé érdekes perspektívát kínál az internetes kommunikáció nyelvészeti vagy éppen társadalmi aspektusait kitüntetett kérdésként tárgyaló vizsgálata is. Az újmédia és Gutenberg-galaxis párhuzamainak és különbségeinek bemutatása ugyancsak sikeres megközelítési stratégiának ígérkezik. Jelen tanulmány abban különbözik a korábbi magyar recepciótól, hogy a témát, szemben az eddigi feldolgozásokkal, olyan összefüggő narratívaként kezeli, melyben a vezérfonál szerepét a történet tölti be, az elemzés pedig kitér a hálózat fejlődésére, a fontos szerepet játszó teoretikusokra és publikációkra, a kommunikációt szabályozó sztenderdekre, illetve a téma elméleti kérdéseire. Ebben a megközelítésben az internetes kommunikáció filozófiája nem transzcendens, elvont, hanem egzakt jelenség, megértéséhez tehát hozzátartozik a létrejöttének elbeszélése is.

Tuti menü