Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
E-mail képes leírás - Internet.tlap.hu
részletek »

E-mail - Internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: internet.tlap.hu » E-mail
Keresés
Találatok száma - 12 db
C2

C2

Ingyenes levelezőrendszer 100 Mbyte-os tárterülettel, tanítható SPAM szűrővel, vírusmentesítéssel. Hogyan regisztrálhatsz a C2-őn email címet? Bal oldalt találod a belépési felületet, aminek az alsó részén látható a 'Regisztráció' link. Kattints rá, alaposan olvasd el az általános regisztrációs feltételeket, majd értelem szerűen töltsd ki a megjelenő űrlapot. Ha mindent helyesen adtál meg, a 'Regisztrál' gombra kattintva létrehozhatod vadonat új, 100 MegaBájtos vírusvédett, tanítható spamszűrővel rendelkező, csolátos c2-es postafiókodat.

CitroMail

CitroMail

Népszerű levelezőrendszer 2Gb tárhellyel. A Citromail segítségével hatékonyan védekezhetsz a kéretlen levelek (spam) ellen! Automatikus aláírás beállításával időt takaríthatsz meg! Érd el a leveleidet mobil- telefonon akár a Nokia Messaging szolgáltatással is! Még nincs citromail címed? Csak válassz egy felhasználónevet és regisztrálj!

E-mail - Wikipédia

E-mail - Wikipédia

Az e-mail, vagy email, az angol electronic mail kifejezésből származik, ami elektronikus posta-ként vagy villanyposta-ként fordítható le, de használatban van a drótposta és villámposta kifejezés is. Az elnevezés utal az írás és továbbítás módjára, amely teljes egészében elektronikus úton megy végbe. A hagyományos levéltovábbítást úgynevezett csigaposta (angolul: snail mail) néven emlegetik internetes körökben. A mai e-mail rendszerek szinte kivétel nélkül az internetet használják közvetítőnek, és ezáltal az e-mail az internet használatának egyik legkedveltebb formája lett. Elektronikus levél: Hibásan rögzült a magyar nyelvben - és sok másikban - az e-mail kifejezés: az eredeti jelentésén (a postához hasonló elektronikus üzenetkézbesítési szolgáltatáson) túl a gyakorlatban az általa (e-mail-en mint postán) továbbított (elektronikus) üzenetet, levelet (angolul message) is értjük alatta. Az e-mail előbb keletkezett, mint az internet maga. Valójában a már létező e-mail rendszerek adták az internet megteremtéséhez szükséges eszközöket. Az e-mail története 1965-ben kezdődött, amikor egy időosztásos nagyszámítógép (mainframe) több felhasználója közötti kommunikációt biztosította...

Internet magazin hírek
Az idei év végére minden háztartásban elérhető lesz a szupergyors internet
Az idei év végére minden háztartásban... Az idei év végére minden magyar háztartásban elérhető lesz a szupergyors, legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbps) adatátviteli sebességű internetszolgáltatás - mondta az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár Tégláson, ahol a Szupergyors internet program keretében átadták a településen kiépített csatlakozási végpontokat. Kara Ákos...
Internet a világűrből
Internet a világűrből Szakértők várakozása szerint 2018 az áttörés éve lehet mindazon cégek...
Szolgáltatók: a januári számlákban már megjelenik az internet áfájának csökkentése
Szolgáltatók: a januári számlákban... Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az...
FreeMail

FreeMail

Az egyik legrégebbi hazai ingyenes E-mail szolgáltató. Jelenleg 1Gb-os tárhelyet nyújt. SMS-értesítő: Sokat utazol? Csak akkor kell belépned amikor tényleg érdemes! Gépház: Információk, funkciók, fejlesztések a [freemail] háza táján. Fotótár: Oszd meg fotóidat, indulj pályázatainkon, legyen saját kiállításod!

Gmail

Gmail

A Google levelezőrendszere több, mint 7Gb tárhellyel. A tárhely folyamatosan növekszik. Kevesebb spam: A Google innovatív technológiája segítségével távol tarthatja a kéretlen leveleket. Mobil hozzáférés: A Gmail szolgáltatásairól már mobiltelefonján is olvashat, ha a telefon webböngészőjével megnyitja a http://gmail.com oldalt. További információ Óriási a tárterület: Több mint 7,3 Gb (és egyre növekvő) ingyenes tárterület áll rendelkezésére, hogy soha többé ne kelljen egyetlen üzenetet sem törölnie...

IMAP fogalma

IMAP fogalma

(Interactive Mail Access Protocoll = (interaktív levél hozzáférési protokoll) A POP3-hez hasonló levelezési protokoll, mely lehetővé teszi, hogy leveleinket a szerveren fenntartott postafiókunkban letöltés előtt megnézhessük és távolról kezelhessük. Ellentétben a POP3-vel, mely minden levelet teljes terjedelmében átjátszik gépünkre, az IMAP4 először csak azok fejléceit küldi el; lehetővé teszi hogy a címeiket elolvassuk, a leveleket ott csoportosítsuk és hogy az egyes levelek letöltéséről külön dönthessünk. Postafiókunk tárhely-igénye természetesen megnő, azonkívül megnő a telefonszámlánk. Az IMAP használata tágabb lehetőségei ellenére is csak lassan terjed; nem minden szolgáltató támogatja a nagyobb társzükséglet miatt.

Indamail

Indamail

Mi az Indamail? Az Indamail Magyarország egyik vezető ingyenes email szolgáltatása korszerű, egyszerűen használható felülettel, 2GB tárhellyel, POP3 és IMAP eléréssel. Vipmail felhasználó vagy? Jó helyen jársz. Az Indamail nem más, mint a Vipmail megújult, korszerűbb, hatékonyabb, nagyobb tudású verziója. Csak jelentkezz be a Vipmailes felhasználóneveddel és jelszavaddal, és máris a postaládádban találod magad. További részletek a gépház posztban...

Ingyenes és fizetős e-mail rendszerek

Ingyenes és fizetős e-mail rendszerek

Ingyenes és fizetős e-mail szolgáltatások a világban, antispam rendszerek, e-mail kliensek és cikkek az e-mailreől! Az e-mail, vagy email, az angol electronic mail kifejezésből származik, ami elektronikus levél-ként vagy villanylevél-ként fordítható le, de használatban van a drótposta és villámposta kifejezés is. Az elnevezés utal az írás, illetve továbbítás módjára, amely teljes egészében elektronikus úton megy végbe. A hagyományos levéltovábbítást úgynevezett csigaposta (angolul: snail mail) néven emlegetik internetes körökben.

Mailbox

Mailbox

Gmail-re kapcsolódó levelezőrendszer több, mint 7,3 Gb tárhellyel (ami folyamatosan növekszik ugyanabban az arányban, mint a Gmail tárhelye). A levelezőrendszer szolgáltatásai is megegyeznek a Gmail szolgáltatásaival. A regisztráció teljesen ingyenes, és csupán néhány percet vesz igénybe. A főoldalon folyamatosan frissülő hireket olvashatunk.

Hirdetés
Mi az E-mail?

Mi az E-mail?

Az E-mail számítógépes hálózatokon keresztül továbbított levél, üzenet. Az e-mailek a célpostafiókig az Interneten az SMTP protokoll segítségével kerülnek továbbításra, ahonnan általában a POP3 vagy IMAP protokoll segítségével lehet őket a levelezőprogramokba letölteni. Az elektronikus levelekhez csatolt állományok is fűzhetőek, így szöveges információ mellett grafika, hang, vagy bármilyen dokumentum továbbítására is lehetőséget adnak.

POP3 fogalma

POP3 fogalma

A Post Office Protocol 3-as verziója. Emailek letöltésére szolgál. Amikor valaki emailt küld valakinek, a feladótól először az ő szolgáltatójának a mailszerverére, majd onnan a címzett szolgáltatójának a mailszerverére kerül a levél. Ha a címzett a saját asztali számítógépén, vagy laptopján a saját levelezőprogramjával kezeli a bejövő emaileit, akkor a szolgáltatójának a mailszerveréről a saját számítógépére kell letöltse az új emaileket. Erre szolgál a POP3. Ami az előnye, az a hátránya is: az ügyfél a saját számítógépn tárolja az emailjeit, így azok biztonsági mentése lehetséges, hogy nem megoldott. Érdemes lehet odafigyelni arra, hogy a POP3 protokoll nem tartalmaz semmiféle kódolást, titkosítást. Ez egyrészt az emailekre,illetve a bennük érkező információra nézve veszélyes, hiszen ehhez egy megfelelő technikai hátérrel rendelkező harmadik fél is hozzájuthat úgy, ha le tudja hallgatni az ügyfél és a mailszervere közötti adatforgalmat. De veszélyes ez az ügyfél jelszavára nézve is, hiszen a postaláda bejelentekési neve és jelszava is kódolatlanul utazik az ügyfél számítógépe és a mailszervere között, így lehallgatható. Erre nyújt megoldást a POP3s protokoll...

SMTP fogalma

SMTP fogalma

Az SMTP az angol Simple Mail Transfer Protocol kifejezés rövidítése, tehát egyszerű levéltovábbító protokollt jelent. Segítségével az internetezők levelezőprogramjai, illetve mailszerverek küldenek emaileket egymásnak. Amikor valaki megír egy emailt, és a küldés gombra kattint, levelezőprogramja a vonatkozó szabványok szerint kódolja az email szövegét és csatolmányait, mindenféle technikai információt ad hozzá, majd elküldi azt a levelezőprogramban beállított mailszerverre. Ez általában a számítógép internet kapcsolatához igénybevett szolgáltató által biztosított mailszerver. Ez a szerver a levelet a feladótól kézbesítésre átveszi. Ezután megkeresi, hogy a levél címzettje esetén melyik mailszerver az illetékes, majd megkísérli a levelet átküldeni neki. Ha ez sikerül, az általa tárolt levelet törli, további teendpje nincs. A levél élküldése persze nem mindig sikerül neki, ha például a címzett postaládája tele van, az új levél már nem fér el benne. Ha a levél elküldése nem sikerült, egy hibaüzenetet küld vissza a levél feladójának. Ezek azok a jól ismert MAILER-DAEMON üzenetek. Ha a levelet a címzett mailszervere sikeresen fogadta, átvette, akkor ő helyezi el a címzett postaládájába.

Tuti menü