Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Domain képes leírás - Internet.tlap.hu
részletek »

Domain - Internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: internet.tlap.hu » Domain
Keresés
Találatok száma - 5 db
Domain

Domain

Domain regisztrációval, adás-vétellel kapcsolatos oldalak. A katalógus célja bemutatni a regisztrációs, vásárlási és értékesítési lehetőségeket. A tartománynév (angolosan domainnév, illetve doménnév) az Internet egy meghatározott részét, tartományát egyedileg leíró megnevezés. A tartománynevek kiosztása és értelmezése a Domain Name System (DNS) szabályai szerint, hierarchikusan történik.

Domain várólista

Domain várólista

Kéthetes domain várólista - Idő szerint sorbarendezett lista. Mielőtt a domainek bejegyzésre kerülnek, egy kéthetes várólistára helyezik őket. Erre azért van szükség, hogy ha valaki jogvédett szót választ a domainhez, a jogtulajdonos megvétózhassa a regisztrációt. A kéthetes várólista után, ha minden jól megy az ISZT engedéyez a domain regisztrációját, és bejegyzésre kerül a választott név. Cégek élhetnek prioritásos igénnyel is, ha igazolják a domain tulajdonjogát. Ez esetben nem kerül várólistára a domain, hanem rögtön bejegyzik.

Kinek lehet domain neve?

Kinek lehet domain neve?

Sok esetben felmerül a kérdés, hogy ki az, akinek lehet domain neve, milyen feltételekkel és miknek kell eleget tenni hogy megigényelhessen valaki egy domain nevet. Az alábbi cikkben megpróbáltuk összegyűjteni az összes lényeges és kevésbé lényeges információt is, hogy segítsünk mindenkit a domain regisztráció világában való eligazodásban.

Internet magazin hírek
Szolgáltatók: a januári számlákban már megjelenik az internet áfájának csökkentése
Szolgáltatók: a januári számlákban... Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére. A Telenor, a Vodafone, a Magyar Telekom, a Digi Kft., és a UPC Magyarország Kft....
A csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH
A csaló vírusirtó alkalmazások... A csaló vírusirtó emeltdíjas alkalmazások már egyre több előfizetőt...
A NAV internetes oldalán nyújt segítséget a biztonságos internetes vásárláshoz
A NAV internetes oldalán nyújt... A biztonságos internetes vásárláshoz nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és...
Magyar domain

Magyar domain

Domain regisztrátorok listája, delegálási szabályok, domain várólista, hírek, közlemények a domain regisztrációval kapcsolatban. Jelenleg .hu végződésű domaint csak Magyar állampolgár jegyeztethet be. A regisztráció előtt kéthetes várólistára kerül a választott domain név a jogvédett nevek kizárása végett.

Tartománynév (domainnév) - Wikipédia

Tartománynév (domainnév) - Wikipédia

Egy tartománynév (angolosan domainnév, illetve doménnév) egy számítógép egyedi neve az interneten, mely megkülönbözteti a többitől. A tartománynevek csupán címkék melyeket a nehezen megjegyezhető IP-címek helyett használhatunk. A tartományneveket gyakran összekeverik a weblapokkal, webhelyekkel, a webcímekkel (URL) vagy az internetes szolgáltatásokkal, melyek az adott néven (pontosabban az adott névvel elérhető számítógépen) érhetőek el. A tartományneveknek nincs szoros köze a neveken elérhető szolgáltatásokhoz (mint ahogy a házszámoknak sincs például közük ahhoz, hogy a házban pékség vagy nyomda üzemel)...

Tuti menü